FacebookInstagramTwitterContact

 

Berangkat Tiba Di UK Bagi Menghadiri CHOGM           >>           Kebawah DYMM Berangkat Hadiri CHOGM           >>           Hampir 50 Juta Tangkapan Dan Pemprosesan Menjelang 2022           >>           Kilang Memprosesan Tuna, Syarikat Yamako Pacific Dirasmikan           >>           Negara Perlukan Kepimpinan Berkualiti           >>           Kementerian Kewangan Semarak Sambutan Israk Mikraj           >>           Anugerah Perniagaan LiveWIRE Brunei Kali Ke-11           >>           Ubd Kelola Ceramah Khas Sempena Israk Mikraj           >>           Hari Terbuka C3L, UBD, 21 - 22 April           >>           CIBFM Adakan Seminar           >>          

 

SHARE THIS ARTICLE
REACH US


GENERAL INQUIRY

admin@brudirect.com

 

ADVERTISING

marketing@brudirect.com

 

PRESS RELEASE

pr@brudirect.com

 

HOTLINE

+673 222-0178 [Office Hour]

+673 223-6740 [Fax]

 Upcoming Events

Prayer Times


The prayer times for Brunei-Muara and Temburong districts. For Tutong add 1 minute and for Belait add 3 minutes.


Imsak

: 04:43AM

Subuh

: 04:53AM

Syuruk

: 06:12AM

Doha

: 06:35AM

Zohor

: 12:21PM

Asar

: 03:32PM

Maghrib

: 06:27PM

Isyak

: 07:37PM

 The Business Directory


 

 Bahasa Melayu


  Home > Bahasa Melayu


Kemalangan Ragut Nyawa Seorang Penunggang Motosikal


SENARIO kejadian pelanggaran antara sebuah kereta jenis Mitsubishi Pajero Sport dengan sebuah motosikal jenis SYM Magic yang meragut satu nyawa di kawasan Jalan Junjungan, Kampung Lumapas.

 


 April 17th, 2018  |  14:56 PM  |   102 views

BANDAR SERI BEGAWAN

 

Seorang lelaki tempatan berumur 27 tahun telah meninggal dunia dalam satu kemalangan yang berlaku di Jalan Junjungan, Kampung Lumapas.

 

Perkara ini dinyatakan oleh Daerah Polis Brunei Muara, Pasukan Polis Diraja Brunei (PPDB), pada sidang media yang berhubung satu kes kemalangan lalu lintas yang meragut satu nyawa di kawasan Jalan Junjungan, Kampung Lumapas.

 

Sidang yang diadakan di Balai Polis Pusat, Bandar Seri Begawan, disampaikan oleh Pemangku Penolong Pegawai Pemerintah Daerah Polis Brunei Muara, Timbalan Penguasa Polis (DSP) Hamidon bin Haji Ibrahim.

 

Balai Polis Limau Manis telah menerima panggilan dari talian kecemasan 993 pada hari Ahad, 15 April sekitar jam 4.51 petang, melibatkan satu kemalangan berlaku di kawasan Jalan Junjungan hala ke Bandar Seri Begawan. Hasil siasatan awal pihak polis mendapati kemalangan tersebut membabitkan pelanggaran antara sebuah kereta jenis Mitsubishi Pajero Sport dengan sebuah motosikal jenis SYM Magic. Mangsa (penunggang motosikal) seorang lelaki tempatan berumur 27 tahun telah meninggal dunia disebabkan kecederaan yang serius di bahagian kepala mangsa.

 

Pasukan Polis Diraja Brunei menasihati kepada pengguna jalan raya untuk mematuhi peraturan lalu lintas, terutama sekali untuk tidak menggunakan telefon bimbit ketika memandu dan dimestikan sentiasa menggunakan topi keledar semasa menunggang motosikal dan mengikut had laju yang ditetapkan.

 

Para pemandu juga ditekankan untuk berhati-hati dan berwaspada semasa memandu, terutama sekali ketika cuaca tidak mengizinkan seperti hujan lebat atau cuaca buruk.

 


 

Source:
Ihsan PELITA BRUNEI

by Pelita Brunei

 

If you have any stories or news that you would like to share with the global online community, please feel free to share it with us by contacting us directly at pr@brudirect.com

 

Related News


Sabah Fortunate In Najib Era – Musa

 2018-04-19 09:26:18

Trump 'Will Walk Out' If North Korea Talks Not Fruitful

 2018-04-19 11:40:59

Hong Kong's $6.5 Billion Intervention Mops Up 30 Percent Of Cash

 2018-04-19 12:02:08